Vijf+prangende+vragen+over+optimale+gezondheid+big
Nieuws
© Zoetis

Vijf prangende vragen over optimale gezondheid big

Voor zeugenhouders draait het om een optimale gezondheid meegeven aan hun biggen. Biggen die na spenen zo onverstoorbaar mogelijk doorgaan met voer opnemen en groeien. Dierenarts Twan van Berlo van Zoetis en zeugen- en biggenexpert Wouter Borgstein van Agrifirm nemen u in deze Kennissessie mee in vijf vragen die vandaag de dag hot zijn op erven van varkensbedrijven.

'Op vermeerderingsbedrijven draait het om het afleveren van zoveel mogelijk kwaliteitsbiggen met een goede gezondheid', stelt Twan van Berlo van Zoetis. 'Kritische punten zijn de opname van biest en op het juiste moment biggen extra bescherming meegeven. We blijven hameren op het belang van deze punten, omdat het opbouwen van een goede immuniteit bij biggen noodzakelijk is. Na een stressvol moment als spenen moeten ze zonder de extra bescherming van moedermelk weerstand bieden aan op de loer liggende infecties.'

Biggen vroeg vaccineren is volgens Van Berlo een optie om hen tijdig te wapenen tegen specifieke gezondheidsproblemen. 'Over het hoe en waarom en wat de grote voordelen zijn, leg ik uit tijdens de Kennissessie op dinsdagmiddag 13 december. Dat doe ik aan de hand van de vijf meest gestelde biggengezondheidsvragen die dierenartsen in het veld krijgen. Interessante en praktische vragen waar veel varkenshouders en medewerkers graag een antwoord op krijgen.'

• Aanmelden voor de online kennissessie is gratis.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer