Van+blanco+in+sneltreinvaart+naar+diagnose
Nieuws
© PathoSense

Van blanco in sneltreinvaart naar diagnose

Diagnostiek in de diergeneeskunde staat volgens Sebastiaan Theuns van PathoSense voor een nieuw tijdperk. 'Zijn dieren ziek en is voor de varkenshouder en zijn dierenarts niet duidelijk wat de veroorzaker is, dan kunnen wij met onze techniek snel inzicht geven in de aanwezigheid van alle mogelijke ziekteverwekkers.'

Door met speciale swabs zuivere monsters te nemen is PathoSense in staat die te analyseren op alle mogelijke bacteriën en virussen. 'Ook scoren we de hoeveelheid van de verschillende pathogenen in volgorde van belangrijkheid. Soms levert dat verrassende uitslagen op en maken wij dierenartsen met onze ondersteuning slimmer. De diergezondheid krijgt een impuls en het draagt bij aan een meer verantwoord gebruik van antibiotica. Maak kennis met deze revolutionaire techniek en benut de mogelijkheden van PathoSense.'

Over het hoed en de rand van deze innovatieve diagnostiek vertelt Theuns tijdens de online kennissessie van Varkens op 29 maart (16-17 uur).

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer