Weet+wat+monitoring+en+diagnostiek+op+kan+leveren
Nieuws
© Zoetis

Weet wat monitoring en diagnostiek op kan leveren

Door de kennissessie op 29 maart te volgen, kunnen varkenshouders volgens dierenarts Tineke van de Veerdonk van Zoetis een betere gesprekspartner worden voor hun dierenarts. De ins en outs van monitoring en diagnostiek op het varkensbedrijf is een essentieel onderdeel voor het managen van de diergezondheid.

'Werken aan gezondheid op je varkensbedrijf is onder andere de lat van de interne en externe biosecurity hoger leggen. Dat is maatwerk en pak je samen op met je dierenarts', stelt zij.

'Een juiste diagnostiek van PRRS en andere beruchte ziektekiemen zoals mycoplasma en circo helpen daarbij. Het verbeteren van de diergezondheid betekent ook keuzes maken en dat verhelder ik met een praktijkcasus van een vleesvarkensbedrijf. De dieren met verschillende herkomsten presteren niet goed genoeg en hebben luchtwegklachten. Hoe krijg je dan inzicht in wat er speelt, welke onderzoeken zijn nuttig en wat is een logische volgorde. Het levert interessante zaken op en het is leerzaam.'

Over het hoed en de rand van deze zaken vertelt Tineke van de Veerdonk tijdens de online kennissessie van Varkens op 29 maart (16-17 uur).

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer