Slachterijen+verrassen+met+5+cent+lagere+noteringen
Nieuws
© Henk Riswick

Slachterijen verrassen met 5 cent lagere noteringen

Duitse varkensslachterijen hielden vorige week hun varkensprijs stabiel. Afgelopen weekend bleef de DCA-beurs 2.0 varkensnotering voor week 33 eveneens gelijk. Enigszins verrassend was het dan ook dat Vion de vleesvarkensnotering begin deze week wel 5 cent liet dalen. Compaxo en Van Rooi volgen deze daling.

Ondanks de vakantieperiode en de moeilijk lopende afzetmarkt voor varkensvlees hield de DCA-beurs 2.0 de varkensnotering stabiel op 2,31 euro per kilo exclusief btw. Na drie weken met dalingen gaf dat hoop op stabilisering van de varkensnoteringen. Toch noteert Vion deze week 5 cent lager. De Vion-vleesvarkensnotering voor week 33 komt daarmee op 2,41 euro per kilo geslacht gewicht inclusief btw.

Volgens Vion is het varkensaanbod beduidend groter dan in de afgelopen weken in Europa. In veel Europese landen zijn de industriële vleesverwerkers gesloten vanwege de feestdag Maria Tenhemelopneming. Ook zijn volgens de slachterij de afzetmogelijkheden van varkensvlees beperkt. Daarom gaan de prijzen van de vleesonderdelen verder onderuit en kan de vleesverwerker niet anders dan de varkensnotering ook verlagen.

Compaxo volgt de prijsdaling van de grootste varkensvleesverwerker van Nederland. Voor deze week noteert de varkensvleesverwerker in Zevenaar 2,11 euro per kilo geslacht gewicht (-5 cent) exclusief btw).
Varkensslachterij Van Rooi Meat in Helmond noteert de vleesvarkens voor deze week ook 5 cent lager. Net als Compaxo komt die uit op 2,11 euro per kilo geslacht gewicht exclusief btw.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 14°
  75 %
Meer weer