Noteringen+varkensslachterijen+dalen+derde+keer+op+rij
Nieuws
© Varkens Archief

Noteringen varkensslachterijen dalen derde keer op rij

De weeknotering van Nederlandse varkensslachterijen zijn voor de derde keer op rij naar beneden bijgesteld. Vion noteert 2,46 euro per kilo geslacht gewicht inclusief btw en dat is min 4 cent. Westfort (-2 cent), Compaxo (-1 cent) en Van Rooi Meat (- 3 cent) noteren deze week allemaal 2,16 euro er kilo geslacht gewicht exclusief btw.

De DCA-beurs 2.0 notering eind week 30 daalde al met 7 cent per kilo geslacht gewicht naar 2,34 euro exclusief btw. Dat beloofde al niet veel goeds voor deze week (weeknummer 31).

De zwakke vraag naar varkensvlees houdt aan, maar Duitse varkensslachterijen kunnen hun prijsnotering stabiel houden op 2,40 euro per kilo geslacht gewicht. Opvallend is dat de FarmerFriendly-notering wel 2 cent is gedaald en uitkomt op 2,42 euro per kilo geslacht gewicht exclusief btw.

'Het is een eigen notering en de varkens die allemaal worden verkocht via FarmerFriendly zijn ook volgens afspraak geslacht in Duitsland', licht Roy Nillesen namens coöperatie FarmerFriendly toe. 'Het is tijdelijk een moeilijke markt omdat het in de vakantieperiode valt, het barbecueweer op veel plekken in Europa te wensen overlaat en slachterijen varkensvlees niet invriezen bij de huidige varkensprijzen. Duitse en Nederlandse slachterijen schuiven varkens, ondanks het lagere aanbod, door naar de week erop om deze periode te overbruggen. Dat heeft ook impact op de afzet van biggen waardoor die noteringen ook onder druk staan. Over zo'n drie tot vier weken draait de marktmotor weer goed.'

Spanje beweegt

Bijzonder is de eerste beweging van de varkensnotering in Spanje na 18 weken op een stabiele notering. De Spaanse notering daalde met 1,8 cent naar 2,007 euro per kilo levend gewicht exclusief btw.

De enige plus op de vleesvarkensnotering in de belangrijkste Europese varkenslanden is te zien in Italië. Met een plus van 5,1 cent komt die uit op 2,02 euro per kilo levend gewicht. Daarmee worden Italiaanse slachterijen de beste betalers voor de vleesvarkens in de EU.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer