Regionale+focus+levert+Vion+Landshut+contractslacht+op
Nieuws
© Vion Duitsland

Regionale focus levert Vion Landshut contractslacht op

De slachtlocatie van Vion in het Duitse Landshut gaat ruim tweeduizend varkens per week slachten voor een regionaal initiatief. Schweineschlachtung München benutte tot eind juni zijn slachthuis Zenettistrasse om Beierse varkens te verwerken. Deze slachterij besloot door gebrek aan winstgevendheid haar poorten te sluiten en vond in locatie Landshut een prima alternatief in de regio.

In slachthuis Zenettistrasse in München werden wekelijks rond de drieduizend vleesvarkens geslacht, maar dat was niet meer rendabel. Die slachtaantallen liggen fors onder de capaciteit omdat er vijftien jaar geleden nog zo'n tienduizend varkens per week werden geslacht.

Naast het veranderde politieke klimaat en de teruggang van de varkenshouderij in Beieren ondervond het varkensslachthuis tegenwind van dierenactivisme. Dat zei directeur Markus Pöllot van Schweineschlachtung München in de Abendzeitung München. Uiteindelijk is besloten om de poort van de slachtlocatie per 30 juni te gaan sluiten.

Hoogste normen

Met de sluiting in zicht is de varkensslachterijorganisatie op zoek gegaan naar een alternatief in de regio voor haar vleesvarkens. Zij kwamen bij Vion Landshut terecht en laten er het merendeel van die drieduizend varkens op contract slachten. Ze benutten de infrastructuur van de slachtlocatie Landshut die voldoet aan de hoogste normen op het gebied van dierenwelzijn, bedwelming en slachtkwaliteit.

Voor Vion Landshut past dat loonslachten in het strategische concept om zich voornamelijk te richten op de regionale activiteiten in Zuid-Beieren. Algemeen directeur Franz Beringer van Vion Landshut: 'Deze herschikking zorgt voor korte transportroutes voor de ongeveer honderdduizend varkens per jaar. Deze zijn afkomstig van verschillende producentengroepen en veehandelaren in de regio, waaronder het Beierse strovarken. Slachten in de regio is bij die verschillende initiatieven essentieel.'

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  40 %
Meer weer