Weekend+van+het+Varken+wil+groei+deelnemers
Nieuws
© Jos Thelosen

Weekend van het Varken wil groei deelnemers

Als varkenssector is het belangrijk om te investeren in de verbinding met de maatschappij. Het Weekend van het Varken is een van de initiatieven die daar positief aan bijdragen. De organisatie zoekt enthousiaste varkenshouders die hun bedrijf willen openstellen voor het grote publiek en hun verhaal willen doen.

Het Weekend van het Varken staat op 9 en 10 september weer op de agenda. Zo'n tien varkensbedrijven doen aan het publieksevenement mee, maar er is altijd behoefte aan extra locaties waar mensen het verhaal van de varkenshouders kunnen horen. Geïnteresseerden kunnen zich voor 24 april melden door een mailtje te sturen naar pleeijen@pov.nl.

Volgens Pleun Leeijen van The Pig Story, een initiatief van en voor varkenshouders van de Producenten Organisatie Varkenshouderij, staan de nieuwe deelnemers er niet alleen voor. 'Als je voor de eerste keer deelneemt aan het Weekend van het Varken zijn er voldoende mogelijkheden om hulp te vragen. Dat kan onder meer bij de varkenshouders die al eerder mee hebben gedaan en bij de werkgroep van het Weekend van het Varken.'

Drempelvrees niet nodig

Drempelvrees voor deelname wil Leeijen graag wegnemen: ‘Bedenk dat iedereen die op jouw bedrijf komt interesse heeft om wat te leren over de varkenshouderij. Ze zijn nieuwsgierig naar het verhaal van een varkenshouder en staan open voor een gesprek. Ook buurtbewoners van deelnemende varkenshouders waarderen de openheid’, stelt ze. 'Daarnaast zorgt het Weekend van het Varken voor verbondenheid met collega’s en betrokkenheid van de periferie.'

Ervaringen van Marlieke Geijsel, die in 2022 voor het eerst deelnam aan het Weekend van het Varken, ondersteunen de woorden van Leeijen. Zie de video hieronder.

Voor deelnemers organiseert Leeijen in mei een online informatiebijeenkomst. 'Ze krijgen alle mogelijke informatie om zich goed voor te kunnen bereiden op het Weekend van het Varken. In augustus volgt een bijeenkomst waarin deelnemers worden getraind om goed contact te kunnen maken met burgers.'

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  40 %
Meer weer