%27Boer+Bert%27+zoekt+overnamekandidaat+Nationaal+Varkensmuseum
Nieuws
© Nationaal Varkensmuseum

'Boer Bert' zoekt overnamekandidaat Nationaal Varkensmuseum

'Boer Bert' van Aalst zoekt een overnamekandidaat voor zijn Nationaal Varkensmuseum in het Brabantse Eersel.

Het museum begon in 2001 als kijkboerderij met glazen wanden in de stallen en deelnemer van 'Varkens in zicht'. Omdat het varkensbedrijf te klein was en de interesse van Van Aalst meer lag in de recreatieve sfeer, ontstond het idee voor het Nationaal Varkensmuseum. Dat belicht de geschiedenis van de Nederlandse varkenshouderij. In de lege stallen kwamen historische en moderne stalinrichtingen en plaatste hij vitrines met bezienswaardigheden.

Van Aalst begon in 2005 met het verzamelen van varkensbeeldjes. De collectie groeide in de loop der jaren uit tot meer dan tienduizend beeldjes in allerlei formaten en materialen. De diverse items geven een mooi beeld van de geschiedenis van de varkenshouderij.

Nieuwe neventak

'Omdat er geen opvolger in beeld is, zoeken wij naar een passende oplossing', zegt Van Aalst. Hij biedt daarom de inventaris van het museum ter overname aan. 'Voor een varkensbedrijf dat op zoek is naar een nieuwe neventak, is dit zeker een mooie uitdaging.' Om een beeld te krijgen van het museum kan de website worden bezocht. Op YouTube vertelt Van Aalst in 'Bert spaart varkens' over zijn collectie.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer