Vertraging+bouw+varkensslachterij+T%C3%B6nnies+in+Spanje
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Vertraging bouw varkensslachterij Tönnies in Spanje

De nieuwbouwplannen van vleesverwerker Tönnies in Spanje lopen vertraging op. Het Duitse vleesbedrijf wil een nieuwe varkensslachterij realiseren en die in 2023 in gebruik nemen. Afgewezen bezwaren tegen het project zorgen voor complicaties.

Dit jaar wil Tönnies volgens plan de varkensslachterij realiseren in gemeente Calamocha, zo'n 100 kilometer ten zuidwesten van Zaragoza. Daarmee is een investering gemoeid van 100 miljoen euro. Met de slacht van tienduizend vleesvarkens per dag zou dan vorig jaar kunnen worden gestart. Het project is volgens de Spaanse gemeente belangrijk voor de regio. Er komen extra activiteiten en de slachterij zou duizend mensen een baan bieden.

Onlangs zijn echter bezwaren ingediend bij de gemeenteraad en het Aragonese Instituut voor Milieubeheer (Inaga). Het farmaceutisch bedrijf Quality Pharma World diende die in, terwijl dat bedrijf geen rol heeft bij de varkensvleesproductie en ook niet in de gemeente actief is. Intussen zijn de bezwaren afgewezen, maar krijgt de gemeente geen contact met de indiener van de bezwaren.

Via de advocaat van het bedrijf lukt het eveneens niet om in gesprek te komen. Daarom bestaat het vermoeden dat een anonieme partij, die wel belangen heeft in de varkensvleesindustrie, de bouwplannen van de nieuwe slachterij wil dwarsbomen. In ieder geval werkt dit gebrek aan communicatie met de bezwaarmaker remmend voor het project, meldt een Spaanse online vleeskrant.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer