China+schrapt+zeven+Spaanse+exporteurs+van+varkensvlees
Nieuws
© Varkens Archief

China schrapt zeven Spaanse exporteurs van varkensvlees

Zeven productielocaties in Spanje zijn afgelopen maanden hun toestemming kwijtgeraakt om varkensvlees naar China te mogen exporteren. De opgegeven redenen zijn divers en richten zich vooral op fouten in formulieren en het niet slagen voor online audits met zeer technische argumenten.

De Chinese overheid wil volgens de Spaanse varkensvleesindustrie geleidelijk haar afhankelijkheid van varkensvlees uit het buitenland verminderen. Ondertussen brengt het Aziatische land zijn varkensstapel weer op peil en probeert China de interne varkensmarkt te stabiliseren.

Die strategie wordt volgens de Spaanse varkensvleesverwerkers bevestigd door de aangekondigde controles en mogelijke maatregelen bij productiebedrijven in andere lidstaten in de Europese Unie. De Spaanse producentorganisatie Anprogapor van varkenshouders bevestigt deze ongewenste ontwikkeling. Anprogapor hoopt dat het proces snel is te keren, mede door extra inspanning van de Spaanse overheid.

Voorzichtig opereren

De Spaanse overkoepelende organisatie van vleesverwerkers Anice waarschuwt bedrijven om uiterst voorzichtig te zijn met het exporteren van varkensvlees naar China. Als er ook maar iets kan worden aangemerkt op de verzonden vracht, kan dat grote gevolgen hebben voor de handelsrelatie met China. Nog meer exportbeperkingen berokkenen de Spaanse varkensvleesketen schade, meldt een Spaanse vleeskrant.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer