Denen+groeien+verder+in+Roemeni%C3%AB
Nieuws
© Premium Porc Group

Denen groeien verder in Roemenië

De Premium Porc Group, eigendom van het Deense DCH International, blijft investeren in de Roemeense varkensvleesproductie. De groep steekt 1,6 miljoen euro in het moderniseren en uitbreiden van het tiende varkensbedrijf in Roemenië. Op het Lanca-complex, met een grootte van 25 hectare, zullen 3.900 zeugen worden gehouden.

Premium Porc is in 2001 door dertien Deense varkenshouders opgericht om samen buiten Denemarken moderne varkensbedrijven te ontwikkelen. Canada was destijds het beloofde varkensland voor grootschalige productielocaties, maar in 2006 hebben de varkenshouders hun werkgebied verlegd naar Roemenië.

De samenwerkende ondernemers blazen leegstaande staatsbedrijven uit de communistische tijd nieuw leven in. In die bijna vijftien jaar hebben ze daarin bijna 181 miljoen euro geïnvesteerd. Met de nieuwste aanwinst bezitten ze in totaal tien varkensbedrijven in Roemenië. Ze produceren momenteel meer dan 600.000 vleesvarkens per jaar met hun achttienduizend zeugen met Deense genetica.

Afrikaanse varkenspest

De bioscurity op de Premium Porc-varkensbedrijven zit op een hoog niveau. Dat is ook een vereiste gezien de continue dreiging van Afrikaanse varkenspest en nieuwe besmettingen bij Roemeense varkenshouders en onder wilde zwijnen.

De onderneming is uitgegroeid naar het op een na grootste varkensbedrijf in Roemenië. Naast de varkensbedrijven bezitten ze drie voerfabrieken, een berenstation en hebben ze 1.800 hectare grond voor de graanproductie voor de varkens. Hun omzet bedraagt bijna 70 miljoen euro per jaar.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer