Winst+Spaanse+Vall+Companys+110+miljoen+euro
Nieuws
© Grupo Vall Companys

Winst Spaanse Vall Companys 110 miljoen euro

De omzet van de Spaanse voedselproducent Grupo Vall Companys is in 2022 met 31 procent gestegen naar 3,01 miljard euro. Inflatie en overnames zijn belangrijke factoren voor die omzetgroei. Wel is de marge gedaald van 4,1 naar 3,6 procent.

De oorlog in Oekraïne heeft geleid tot aanzienlijk hogere kosten voor energie en grondstoffen waardoor de diervoederproductie fors duurder is geworden. Ook heeft de onderneming onder meer Grupo Sado, een pluimvee-integratie van Nutreco, overgenomen. Over 2022 boekte Grupo Vall Companys, een groep met meer dan 45 bedrijven, een nettoresultaat van 110 miljoen euro.

De Spaanse integrator produceert diervoeders en houdt naast pluimvee en runderen zo'n 260.000 zeugen en slacht zo'n 5,5 miljoen vleesvarkens per jaar. Dit is goed voor de productie van 481.000 ton varkensvlees. Ook produceert Vall Companys 355.000 ton pluimveevlees en 18.400 ton rundvlees.

Internationaal zakendoen

Export is een stuwende factor voor de varkensvleesactiviteiten van Grupo Vall Companys. China, Korea, Japan en Centraal-Europa zijn de belangrijkste afzetgebieden voor varkensvlees. Bijna een derde van de jaaromzet haalt het bedrijf uit internationaal zakendoen.

Investeren in efficiëntie en duurzame energieproductie is voor het Spaanse bedrijf ook een belangrijke factor om de CO2-uitstoot te beperken. In 2022 is 16,7 megawattpiek aan vermogen geïnstalleerd. Dit jaar zal die capaciteit verdubbelen. Hiermee zet het bedrijf stappen om in 2030 de CO2-uitstoot met 42 procent te hebben verminderd.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer