Loket+be%C3%ABindigingsregelingen+officieel+geopend
Nieuws
© Dirk Hol

Loket beëindigingsregelingen officieel geopend

De vrijwillige Landelijke beëindigingsregelingen veehouderijlocaties Lbv en Lbv-plus zijn geopend voor aanmeldingen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) start onder meer een vragenuur voor boeren die overwegen daarvan gebruik te maken.

De Lbv behelst onder meer een vergoeding van 100 procent van de productiewaarde. De Lbv-plus is bedoeld voor piekbelasters en kent onder meer een vergoeding van 120 procent voor het verlies aan productiecapaciteit.

Voor boeren die hulp nodig hebben bij het vergaren van informatie of het indienen van een aanvraag, zijn er adviesvouchers voor het inhuren van onafhankelijk advies. Daarnaast zijn er zaakbegeleiders die ondernemers individueel bijstaan in het proces. RVO houdt op dinsdag 11 juli en dinsdag 1 augustus een online vragenuur om boeren die nog vragen hebben te informeren. Daarvoor is aanmelden noodzakelijk.

Aerius Check

Boeren die willen weten of ze voor de Lbv-plus in aanmerkingen komen, kunnen daarvoor de Aerius Check invullen. 27.000 boeren hebben dat al gedaan, liet minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof vorige week weten.

Naast de opkoopregelingen komt de overheid dit najaar met steunpakketten voor innovatie, extensiveren en verplaatsen. Die regelingen moeten nog worden uitgewerkt. Eind dit jaar en begin volgend jaar is er een periode dat alle regelingen tegelijk openstaan om boeren de kans te geven een afgewogen keuze te maken.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer