Vion+brengt+uitbeenactiviteiten+Landshut+elders+onder
Nieuws
© vion

Vion brengt uitbeenactiviteiten Landshut elders onder

De Vion Food Group heeft de uitbeenactiviteiten van de varkensslachterij in het Duitse Landshut in Beieren overgebracht naar Vilshofen en Crailsheim. In Landshut worden enkel varkens geslacht afkomstig uit de regio.

De vestigingen in Crailsheim en Vilshofen vormen de centrale vestigingen voor de varkensvleesactiviteiten van Vion in Zuid-Duitsland. Daar blijft het bedrijf samen met strategisch partner EG Südbayern actief.

De Vion-vestiging in Landshut, waar varkens worden geslacht, zal in de toekomst alleen regionaal in Beieren actief zijn. Hier komen de varkens niet alleen uit de regio, ook wordt het vlees regionaal afgezet. In Beieren is veel vraag naar regionale producten.

Transformatie veehouderij

'Met deze structurele herschikking van onze vestigingen draagt Vion bij aan de huidige transformatie van de veehouderij en de verandering van vraag en aanbod in zowel de rundvee- als de varkenssector', aldus Vion-CEO Ronald Lotgerink.

In het kader van deze herschikking wil Vion eind juli ook de runderslachterij in Bad Bramstedt, boven Hamburg, sluiten. Sinds jaren neemt de veestapel in Noord-Duitsland af en daarmee ook het aanbod voor de slachterij. Daarbij vermindert de rundvleesconsumptie en zijn de prijzen voor deze vleessoort hoog. Reden voor de de grootste producent van rundvlees in Duitsland om de stekker eruit te trekken.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  23° / 17°
  80 %
Meer weer