Varkensnotering+Vion+krijgt+lichte+duw+door+krap+aanbod
Nieuws
© Henk Riswick

Varkensnotering Vion krijgt lichte duw door krap aanbod

De Vion-vleesvarkensnotering voor week 13 bedraagt 2,38 euro. Dat is een lichte plus van 3 cent ten opzichte van vorige week. De stijging is mede het gevolg van een krap aanbod.

In andere jaren was er in aanloop naar Pasen vraag naar extra varkensvlees. Dit jaar blijft de vraag naar extra varkensvlees echter uit, signaleert Vion. Hoewel in Oost-Europa tijdens de paasdagen iets meer varkensvlees wordt geconsumeerd, is de afzet van varkensvlees in Midden- en Zuid-Europa juist iets minder.

Volgens Vion zijn de huidige prijsverhogingen in de omringende landen zeer sterk aanbod gedreven. De mutatie van deze week is het maximaal haalbare in de huidige marktomstandigheden. Overigens is er vorige week een tussentijdse verhoging doorgevoerd, de notering van maandag 20 maart kwam uit op 2,33 euro.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Blogs

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer