Slachterijen+bieden+buitenlandse+flexkrachten+meer+zekerheid
Nieuws
© Twan Wiermans

Slachterijen bieden buitenlandse flexkrachten meer zekerheid

Begrijpelijke contracten, gelijke en eerlijke beloningen en fraudepreventie door een juiste registratie. Het zijn enkele onderdelen van de Fair Employment Code voor flexkrachten, waarmee leden van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) hebben ingestemd.

Volgens COV zorgt deze code voor meer zekerheid voor flexkrachten door het verhogen van de kwaliteitsstandaard bij in- en uitleen, met begrijpelijke contracten, eerlijke concurrentie en een gelijk speelveld in de sector. De vleesverwerkers maakten al gebruik van uitzendbureaus die zijn aangesloten bij Stichting Normering Arbeid en Stichting Normering Flexwonen.

De code is bindend en omvat voorschriften voor zowel bedrijven die flexkrachten inhuren als bedrijven die flexkrachten ter beschikking stellen. Daarbij heeft de code aandacht voor de veiligheid en gezondheid van flexwerkers, hulp bij het vinden van een gecertificeerde huisvesting. Ook is er een klachtenprocedure en vertrouwenspersoon voor flexwerkers.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer