Noodlijdend+Gosschalk+moet+het+zonder+VanDrie+doen
Nieuws
© Henk Riswick

Noodlijdend Gosschalk moet het zonder VanDrie doen

De VanDrie Group ziet af van een meerderheidsbelang in Exportslachterij J. Gosschalk en Zn. B.V. in het Gelderse Epe. Een intentieverklaring voor de verwerving van dit belang is ontbonden door de exportslachterij. Dat gebeurde nadat een Deense afnemer van Gosschalk failliet werd verklaard.

Door dit faillissement ontstaat een acuut liquiditeitsprobleem bij de slachterij, meldt de VanDrie Group. Die wilde niet met extra geld over de brug komen om dit probleem op te lossen. Het liquiditeitsprobleem komt mede doordat Gosschalk kapitaal in de failliete Deense afnemer had zitten.

Volgens de VanDrie Group is er nog geen goedkeuring verleend door de mededingingsautoriteit en is het overnameonderzoek nog niet afgerond. Dat is voor de kalverintegratie mede reden om nu de hand op de knip te houden. Daarop heeft Exportslachterij J. Gosschalk en Zn. B.V. de intentieverklaring opgezegd.

De intentieverklaring werd eind januari getekend, omdat beide bedrijven goede mogelijkheden zagen om slachterij Gosschalk verder te ontwikkelen. De slachterij belandde in zwaar weer nadat Varkens in Nood undercoverbeelden toonde van vermeende wantoestanden. Daarop is de slachterij van runderen en varkens ook tijdelijk door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gesloten en liet een aantal afnemers hun dieren elders slachten.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer