Verenigde+Staten+verwachten+1%2C6+procent+meer+varkensvlees
Nieuws
© Jos Thelosen

Verenigde Staten verwachten 1,6 procent meer varkensvlees

De varkensvleesproductie daalde in de Verenigde Staten in 2022 met 2,5 procent en de varkensprijzen waren 5,8 procent lager dan het jaar ervoor. Het Amerikaanse departement voor Landbouw (USDA) verwacht dit jaar een 1,6 procent hogere varkensvleesproductie en 6,5 procent hogere varkensprijs.

De Verenigde Staten (VS) voerden in 2022 13,9 procent meer varkensvlees in dan in 2021. Met 609.000 ton varkensvlees is dat het hoogste invoerniveau in meer dan veertig jaar. De meeste grote leveranciers van varkensvlees, behalve Polen en Hongarije, verscheepten meer varkensvlees naar de VS dan in 2021. De invoer van varkensvlees komt overeen met 5 procent van de totale varkensvleesproductie in de VS.

De Amerikaanse varkensvleesexport daalde afgelopen jaar met 9,8 procent naar 2,88 miljoen ton. Daarmee zakte de varkensvleesuitvoer naar het laagste niveau sinds 2019. De export naar China, Japan en de Filipijnen was grotendeels verantwoordelijk voor de sterke daling. Wel is er fors meer varkensvlees uit de VS uitgevoerd naar Mexico.

Van de nationale varkensvleesproductie is 23,5 procent bestemd voor de exportmarkt. USDA voorspelt dat de invoer van varkensvlees dit jaar ongeveer een kwart zal afnemen, terwijl de export een lichte 0,2 procent zal toenemen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer