Welzijnsindicatoren+rond+varkensslacht+onderzocht
Nieuws
© Vion

Welzijnsindicatoren rond varkensslacht onderzocht

De Europese Unie heeft 8 miljoen euro uitgetrokken om samen met het bedrijfsleven meetapparatuur te ontwikkelen om het welzijn van vleeskuikens en vleesvarkens te onderzoeken en bewaken naar en bij slachterijen. Het gaat daarbij om het in- en uitladen, vervoeren en slachten van dieren.

Project 'Animal welfare indicators at the slaughterhouse' is per 1 november gestart en heeft een looptijd van vier jaar. De coördinatie ligt bij het onderzoeksinstituut voor Landbouw, Visserij en Voeding (IVLO), dat in het onderzoek samenwerkt met Universiteit Utrecht. Er doen in totaal 24 partners mee uit dertien Europese landen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd bij zes regionale productieketens voor kippen en varkens in Frankrijk, Polen, Spanje, Nederland, Oostenrijk en Servië. Voor het onderzoek worden geautomatiseerde methoden in slachterijen geplaatst. Er wordt gestart met vleeskuikens en vleesvarkens maar de projectpartners willen de kennis en technologieën ook beschikbaar maken voor andere diersoorten, zoals runderen, kalkoenen of eenden.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer