Leon+Cuypers+COO+Vion+Pork+gestart
Nieuws
© Vion

Leon Cuypers COO Vion Pork gestart

Met ingang van 1 september is Leon Cuypers (43) de nieuwe Chief Operating Officer (COO) van de Business Unit Pork van Vion. Hij was eerder werkzaam als Director Business Development bij Vion. Cuypers volgt John de Jonge op als COO.

Cuypers werkt sinds 2015 bij Vion en bekleedde eerder diverse leidinggevende functies die hem hebben voorbereid op zijn rol als COO, geeft Vion aan. Naast uitgebreide kennis van de varkensvleesindustrie kenmerkt zijn loopbaan zich volgens het bedrijf door flexibiliteit en een voortdurende gedrevenheid naar vooruitgang.


Zijn eerdere functies waren Director Business Development, directeur van de noordelijke Pork-vestigingen van Vion en Director Supply Chain. Cuypers heeft een diploma chemische technologie en een bewezen staat van dienst in algemeen management, productie, toeleveringsketen en procesoptimalisatie bij bedrijven als AkzoNobel, Bolletje, DFE Pharma en VolkerWessels.

Toekomstvisie en betrokkenheid

In zijn profielschets wordt hij door Vion aangemerkt als een ondernemend leider die bouwt aan een sterk netwerk en inspireert met toekomstvisie en betrokkenheid. Cuypers heeft in diverse functies ruime ervaring opgedaan binnen Vion aldus CEO Ronald Lotgerink.

'Zijn huidige rol als Director Business Development voor onze Business Unit Pork maakt hem tot een uitstekende opvolger die de business en de processen goed kent. Ik ben blij hem te mogen verwelkomen als lid van ons Executive Committee.'

Duurzame toekomst is uitdaging

De nieuwe COO Business Unit Pork is trots op zijn nieuwe functie en ziet dit als een uitdaging. 'De Business Unit Pork is gebouwd op een stevige fundering: een sterk team, moderne productiefaciliteiten en een heldere koers. Ik ben me zeer bewust van de uitdagingen waar we als sector voor staan. Ik ben er vooral van overtuigd dat we samen een duurzame toekomst zullen creëren.'

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer