Vion+trekt+50+miljoen+euro+uit+voor+regionale+productie+in+Duitsland
Nieuws
© Vion Food Group

Vion trekt 50 miljoen euro uit voor regionale productie in Duitsland

Vion Food Group investeert 50 miljoen euro in extra verwerkingscapaciteit op de locaties in het oosten van Duitsland. Ook koop het bedrijf het vlees lokaal in, om te voldoen aan de vraag naar regionale producten en de veehouders meer zekerheid te bieden.

Op de locatie Altenburg investeert Vion met name in de uitbreiding van de capaciteit op het gebied van veredelen, verwerken en verpakken. In Perleberg gaat het om de uitbreiding van de koelcapaciteiten en volautomatische verpakkingslijnen, net als op de locatie Großostheim. Die verpakkingslijnen kunnen porties snijden op hoge snelheid, precies in blokjes snijden, doseren en zorgen voor een hoogwaardige gehaktproductie.

Door deze investeringen kan Vion Food Group vanaf deze zomer nog meer rekening houden met de trend naar meer regionaliteit die is te zien onder consumenten en in de retail. De retail krijgt hierdoor schapklare producten van vers, verwerkt en verpakt rund- en varkensvlees van één leverancier, ook biologisch. De producten van regionale herkomst verminderen de CO2-voetafdruk en verbeteren het dierenwelzijn vanwege de kortere transporttijden.

'Door regionale veehouders aan ons concept voor kortere, duurzamere toeleveringsketens te binden, verzekert Vion met deze investering de gezamenlijke toekomst van de veehouders en Vion als belangrijkste regionale leverancier van rund- en varkensvlees in het oosten van Duitsland', aldus David de Camp, COO Beef bij Vion.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer