Varkensprijs+Vion+passeert+grens+van+2+euro+per+kilo
Nieuws
© Varkens Archief

Varkensprijs Vion passeert grens van 2 euro per kilo

Vion noteert deze week 2,01 euro inclusief btw per kilo geslacht gewicht voor varkensvlees. Door 6 cent erbij te doen, passeert de varkensnotering de grens van 2 euro per kilo. Dit hoge prijsniveau is voor het laatst bereikt in maart 2020.

Na een twee opeenvolgende weken van stijgende noteringen van 1 en 4 cent, komt er deze week 6 cent per kilo geslacht gewicht bij voor vleesvarkens die bij Vion worden verwerkt.

Daarmee wijkt Vion iets af van de 8 cent die de DCA Beursnotering geslacht voor deze week erbij deed.

Vaart komt erin

De trein begint blijkbaar vaart te krijgen, geeft Varkenshandel Dijk aan. Ook al noemt die de verhoging van de Vion-notering enigszins teleurstellend. Van dag tot dag wordt het aanbod van vleesvarkens krapper. De groei van de varkens blijft met dit warme weer achter en in een opgaande markt heeft de vleesvarkenshouder minder haast om dieren aan de slachterij te leveren.

De krimp van de varkensstapel in Duitsland, maar ook in Nederland, Denemarken en Engeland, geeft een prijsopdrijvend effect. Ook Polen zit erg krap in de varkens en koopt duur bij. Allemaal redenen voor hogere prijzen.

Seizoensinvloeden (inslaan voor de winter en het barbecueseizoen) duwen de prijzen volgens Dijk de komende weken nog verder omhoog.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer