Geen+beweging+in+vleesvarkensnoteringen
Nieuws
© Jos Thelosen

Geen beweging in vleesvarkensnoteringen

De Vion-vleesvarkensnotering voor weeknummer 28 is met 1,90 euro per kilo geslacht gewicht inclusief btw niet veranderd ten opzichte van vorige week. Varkensnoteringen van andere slachterijen bleven ook ongewijzigd.

Per kilo geslacht gewicht noteren Beurs 2.0 1,74 euro, Compaxo en Van Rooi 1,65 euro en Westfort 1,66 euro (al deze noteringen zijn exclusief btw).

Terwijl de zomerse temperaturen gunstig zijn voor de afzet van barbecuevlees, kampt de vleessector met een afnemend consumentenvertrouwen en minder bestedingsruimte van consumenten.

Daarbij blijft het aanbod van varkensvlees in Europa volgens vleesverwerker Vion nog steeds ruim ten opzichte van de vraag. Ook op de wereldmarkten ziet het vleesconcern geen verbeteringen. De onzekerheden in de markt en de daarmee gepaarde onbalans zorgen voor toenemende druk.

Varkenshandel Dijk houdt het marktbericht voor deze week daarom ook super kort. In verband met vakantie publiceert het (inter)nationale handelsbedrijf geen commentaar op de varkensmarkt.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer