Noteringen+vleesvarkens+stabiliseren
Nieuws
© Twan Wiermans

Noteringen vleesvarkens stabiliseren

De varkensnoteringen voor deze week (weeknummer 27) zijn bij alle slachterijen gelijk gebleven. Hiermee komt een einde aan korte periode van stijgende noteringen. Het aanbod van varkensvlees binnen Europa blijft volgens vleesverwerker Vion nog steeds ruim ten opzichte van de vraag.

Per kilo geslacht gewicht noteren Beurs 2.0 1,74 euro, Compaxo en Van Rooi 1,65 euro en Westfort en Pali Group 1,66 euro (exclusief btw). Vion noteert 1,90 euro per kilo vlees (inclusief btw).

Het afnemende consumentenvertrouwen en de beperktere bestedingsruimte van consumenten zijn oorzaken voor een afnemende vleesconsumptie. Ook op de wereldmarkten ziet Vion momenteel geen verbeteringen. De onzekerheden in de markt en de daarmee gepaarde onbalans zorgen voor toenemende druk.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer