Aderlating+in+management+Vion
Nieuws
© Studio Van Assendelft

Aderlating in management Vion

Het uitvoerende management bij vleesverwerker Vion verandert per 1 september. Bijna dertig jaar ervaring in de vleesbranche lekt weg met het vertrek van John de Jonge. Leon Cuypers neemt zijn functie als Chief Operating Officer (COO) Business Unit Pork over.

De Jonge (53) verlaat na een carrière van bijna dertig jaar de vleessector. Hij vervulde diverse functies bij vleesconcern Vion en zijn voorgangers waaronder Hendrix Meat Group en Murris Meppel. De Jonge gaat een nieuwe uitdaging aan buiten de vleeswereld. Per 1 september wordt hij CEO bij Excluton. Dit Nederlandse bedrijf in het Gelderse Druten is producent van sierbestrating, betonnen bestratingsproducten en de inrichting van openbare ruimten.

Volgens CEO Ronald Lotgerink van Vion heeft De Jonge de afgelopen drieënhalf jaar als COO Business Unit Pork, alsook in de jaren daarvoor, een belangrijke bijdrage geleverd aan het vleesbedrijf. 'Als Vion betreuren wij zijn besluit om Vion per 1 september te verlaten. We danken hem zeer voor zijn inzet, steun en inspanningen en wensen hem het allerbeste toe in zijn nieuwe functie.'

De opengevallen plek wordt ingevuld door Leon Cuypers. Hij is nu nog Director Business Development Business Unit Pork en heeft in diverse functies ruime ervaring opgedaan bij Vion. Lotgerink: 'Dat maakt hem tot een uitstekende opvolger die de business en de processen bij Vion goed kent.'

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer