Slachtbiggen+verwerken+in+eigen+land
Nieuws
© Agri4+

Slachtbiggen verwerken in eigen land

Van de biggen die zeugenhouders grootbrengen, is een beperkt percentage niet te verkopen aan vleesvarkenshouders. Deze dieren zijn bestemd voor de slacht en blijven steeds vaker in eigen land. Jaren geleden voorzag Agri4+ al dat het transport van slachtbiggen naar het buitenland niet houdbaar zou blijven.

De maatschappij kijkt volgens de vleesproducent in het Gelderse Lichtenvoorde steeds kritischer mee. Daarom is de afgelopen jaren een netwerk opgebouwd met toeleveranciers (varkenshouders en handelaren), vleesverwerkers, slagers en winkelcentra. Door deze structuur te ontwikkelen en de productielocatie in te richten op het slachten van biggen, wist Agri4+ de biggenvleesactiviteiten uit te bouwen.

Het vleesbedrijf is in staat de toenemende vraag naar inlandse verwerking van slachtbiggen te koppelen aan de marktvraag naar karkassen en onderdelen van die specifieke categorie varkens. Agri4+ voegt waarde in eigen land toe en draagt bij aan een beter imago voor de varkenssector en de diertransportbranche.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer