Oog+hebben+voor+de+signalen+van+varkens
Achtergrond
© Hans Prinsen

Oog hebben voor de signalen van varkens

'Mijn kracht zit hem in het doorzien van problemen in de praktijk. Oppikken van de signalen die varkens afgeven is de basis van een bij de varkenshouder passende aanpak', zegt Lisette Tuenter. Zij is Welzijnscoach en eigenaar van advies varkenszorg.

'Ik loop met de varkenshouder en het personeel door de stal en zie vrijwel altijd mogelijkheden om de zorg of welzijn te verbeteren. Zo'n traject oppakken gebeurt in overleg met bijvoorbeeld de dierenarts en adviseur van de voerleverancier. Als onafhankelijke partij kan ik een eerlijk oordeel geven.'

Lisette Tuenter is een van de drie experts tijdens de online live uitgezonden kennissessie op dinsdag 22 februari (16-17 uur). Aanmelden kan hier.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  30° / 17°
  40 %
 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer