Meerwaarde+ervaren+van+sensoren+en+camera%27s
Achtergrond
© Agrifirm

Meerwaarde ervaren van sensoren en camera's

Na depop-repop en aanpassingen in de stallen is het niet vanzelfsprekend dat alles direct perfect gaat draaien, ervaarde zeugenhouder in het Gelderse Etten, Mark Steentjes. 'Camera's brachten het diergedrag in beeld en sensoren de luchtkwaliteit en zo kwamen onvolkomenheden bovendrijven.'

Het ingrijpende proces licht de zeugenhouder toe tijdens de kennissessie van Varkens op dinsdag 22 februari tussen 16 en 17 uur. Bij dat uurtje onlinekennisuitwisseling is hij een van de drie experts die bijdragen aan het thema 'Herkennen van diergedrag in relatie tot diergezondheid'. Het zwaartepunt van de inbreng van Steentjes ligt op zijn ervaringen met het optimaliseren van de omstandigheden in de biggenopfok aan de hand van 24/7 klimaatmetingen met sensoren en beelden van camera's. Het probleem met een kuchje bij biggen pakte de Ettense varkenshouder voortvarend op samen met zijn managementteam en de Healthy Climate Monitor.

Wat en hoe er bij Steentjes is gemeten, welk gedrag bij biggen in beeld kwam en hoe hij het bovengenoemde probleem heeft opgelost, geeft hij prijs tijdens de kennissessie op 22 februari. Aanmelden via varkens/kennissessies.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer