Vandaag+investeren+in+big+van+morgen
Nieuws
© Varkens Archief

Vandaag investeren in big van morgen

Investeer vandaag een uurtje in het ontdekken van de mogelijkheden om de kwaliteit van biggen structureel te verhogen. Praktisch en beeldend nemen Lennert Teuwen (Agrifirm) en Arjan Wermink (MS Schippers) zeugenhouders en medewerkers daarin mee. Een geoliede teamaanpak leidt tot gewilde biggen en een hoger rendement.

Tijdens de kennissessie vandaag (6 april om 16 uur) en over twee weken (20 april) staat 'De big van morgen' centraal. Bij vermeerderaars draait het tegenwoordig niet alleen meer om steeds meer biggen per zeug per jaar produceren. De geleverde kwaliteit tikt flink door in het rendement van hun bedrijven. Vleesvarkenshouders zijn bereid te betalen voor kwaliteitsbiggen en kunnen samen met een vaste vermeerderaar maximaal rendement behalen.

Lennert Teuwen en Arjan Wermink zijn ingespeeld op elkaar met de uitrol van HyCare-aanpak bij gespeende biggen. In hun dynamische bijdrage combineren ze de theorie en de praktijk. Met filmpjes en praktijkbeelden geven ze een kleurrijk inkijkje in de periode na spenen. Op welke details komt het aan bij het verbeteren van de bigkwaliteit. Varkens- en HyCarespecialist bij Agrifirm Lennert Teuwen: ‘Met de topaanpak biggen inclusief hycare wordt daar gestructureerd aan gewerkt. En het mooie van zo’n geïntegreerde aanpak is dat de voerkosten dalen terwijl de gezondheid, het dierenwelzijn en het werkplezier toenemen.’

Voordeel

Zoiets is vaak niet iets van draaien aan een knop: het vergt inspanning en doorzettingsvermogen van zeugenhouders, hun personeel en het hele team om hen heen. Het is teamwork en de neuzen moeten dezelfde kant opstaan. Vanuit MS Schippers deelt hygiënespecialist Arjan Wermink zijn jarenlange ervaring over de praktische inpassing van HyCare. ‘Het maximaliseren van de hygiëne kan op elk bedrijf anders worden ingevuld, maar de basisprincipes zijn overal identiek. Met beelden en praktische voorbeelden kan iedereen zijn voordeel doen.’

Actief meedoen

Tijdens de interactieve kennissies worden deelnemers gevoed met aansprekende voorbeelden. Meepraten via de chat en de experts vragen stellen helpen u om uw kennis op te vijzelen. Doe mee en meldt u hier aan.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer