Europese+enqu%C3%AAte+over+varkensproductie
Nieuws
© Varkens Archief

Europese enquête over varkensproductie

Onderzoekers van ILVO in België hebben een enquête opgesteld over de houding van Europese consumenten ten opzichte van de productie van varkensvlees. Dat deden zij samen met het Cost Ipema netwerk, een samenwerking van verschillende Europese onderzoeksinstellingen.

De vragenlijst is opgesteld in verschillende Europese talen, waaronder het Nederlands. Het beantwoorden van de 37 vragen duurt ongeveer tien minuten. Antwoorden worden vertrouwelijk behandeld en gegevens zullen altijd zodanig worden gepresenteerd dat de identiteit van de respondent niet kan worden verbonden met specifieke gepubliceerde gegevens.

De enquête bestaat uit drie verschillende onderdelen: 1) je eigen varkensvleesconsumptie, 2) je mening over verschillende manieren van varkensproductie en 3) demografische gegevens.

Slechte geur of smaak

De vragen over varkensvlees gaan niet alleen over prijs, gemak en andere zaken als dierenwelzijn en voedselveiligheid. Maar ook over wat het met je als consument doet als je een stuk varkensvlees thuis bereidt en tijdens het koken en bij het eten een slechte geur of smaak opmerkt.

Verder komt de houding tegenover vaccineren en castreren van beerbiggen aan bod. Specifieke vragen gaan dan ook de omstandigheden waaronder ze worden gecastreerd en of dat acceptabel is. Geef ook uw visie en vul deze enquête in.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer