Geen+hotspots+corona+Duitse+slachterijen
Nieuws
© Henk Riswick

Geen hotspots corona Duitse slachterijen

De Duitse slachtsector lijkt opgelucht adem te kunnen halen. Een grootschalig onderzoek naar coronabesmettingen onder het personeel laat geen grote uitbraken zien, meldt de vereniging van varkenshouders ISN op haar website.

Alle 45.000 medewerkers van de slachterijen in Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen en Sleeswijk-Holstein worden getest op besmettingen met het coronavirus. Tot nu toe zijn de uitslagen hoopvol. Bij de meeste grote slachterijen en vleesverwerkers zijn de uitslagen van de eerste duizenden testen bijna allemaal negatief.

Bij een vleesverwerker met meerdere coronabesmettingen in Schöppingen en een slachterij in Bochum zijn de werkzaamheden stilgelegd. Dat is ook het geval bij de slachterij van Westfleisch in Coesfeld.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  60 %
Meer weer