Sluiting+Westfleisch+nog+niet+problematisch
Nieuws
© Varkens Archief

Sluiting Westfleisch nog niet problematisch

De sluiting van de slachterij van Westfleisch in het Duitse Coesfeld maakt de afzet van vleesvarkens wat lastiger, maar nog niet problematisch. 'Coesfeld is niet onze belangrijkste afnemer', zegt Johan Schuttert van Handelshuis Schuttert. 'En iedereen slacht wat ze kunnen.'

Door het wegvallen van Coesfeld verschuift de afzet van de vleesvarkens naar de andere locaties van Westfleisch en naar andere slachterijen. Het is nu moeizamer om de afzet rond te krijgen, maar het lukt nog wel volgens Schuttert. 'Zolang het hierbij blijft, zijn er nog geen grote problemen.'

Als alle vrije dagen weer achter de rug zijn na Pinksteren, zal het weer wat gemakkelijker gaan lopen. Vooral ook omdat er dan minder aanbod van vleesvarkens wordt verwacht. De dip in de productie van de zeugen door de hoge temperaturen van vorig jaar zal dan ook effect hebben.

Hoge gewichten

Door de wat lastigere afzet en omdat de varkens momenteel hard groeien, stijgen de afzetgewichten. Westfleisch past daar nu een mouw aan door de uitbetaling te baseren op het prikken van de varkens in plaats van uitbetalen op AutoFOM.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Blogs

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer