Verkoop+Sterksel+gaat+niet+door
Nieuws
©

Verkoop Sterksel gaat niet door

Voor Kerst waren er hoopvolle berichten over nieuw elan voor Varkens Innovatie Centrum (VIC). De verkoop gaat echter niet door. Mogelijk speelt de maatschappelijke weerstand hierbij een rol. Het was duidelijk dat omwonenden, milieubelangenverenigingen maar ook de lokale politiek ongelukkig waren met de verkoopplannen en liever zagen dat het bedrijf wordt gesaneerd.

Wageningen University & Research gebonden had al overeenkomst over een eerste recht van aankoop met Re-N Technology. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling en exploitatie van biogasinstallaties en wilde het hele terrein van het Varkens Innovatie Centrum overnemen. De emissies vanuit het bedrijf zouden worden verlaagd en de verouderde gebouwen zouden worden aangepast.

Re-N Technologie exploiteert nu al de mestvergister op het VIC-terrein. Er is binnen de vergunning ruimte voor bijna 3000 varkens. In een brief aan Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant heeft het bedrijf laten weten dat de risico’s van een aankoop van VIC Sterksel niet opwegen tegen de kansen die er liggen en er dat er geen vervolgafspraak meer nodig is. Het bedrijf stuurde de brief na een gesprek met wethouders van de gemeente Heeze-Leende en de verantwoordelijk gedeputeerden van de provincie.

John Horrevorts, directeur van Re-N Technology was niet bereikbaar voor commentaar.

Lees ook Reuring en dynamiek keren terug in Sterksel.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer