Extern+salderen+momenteel+niet+mogelijk
Nieuws
©

Extern salderen momenteel niet mogelijk

Op 29 november hebben minister Carola Schouten van LNV en de provincies op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over de stikstofaanpak. Er zullen in alle provincies dezelfde regels komen bij de stikstofaanpak blijkt uit de mededeling van het kabinet en het Interprovinciaal Overleg (IPO). Een van de gevolgen hiervan is dat momenteel extern salderen tijdelijk niet mogelijk is.

De overeenstemming die het kabinet en IPO hebben bereikt moet leiden tot eenduidigheid in de regelgeving. Voor de varkenshouders en andere veehouders is het van belang dat de dier- en fosfaatrechten geen onderdeel uit maken van de beleidsregels. Dit houdt onder andere in dat het kabinet later een besluit zal nemen over de productierechten bij extern salderen. Tot die tijd is extern salderen voor veehouderijbedrijven niet mogelijk, terwijl dit wel mogelijk was bij het aanvragen van een vergunning voor een bedrijf. Alleen intern salderen is nu een optie.

De provincies werken momenteel aan een herziening van de beleidsregels die eerder op 8 oktober waren ingegaan. De nieuwe regels zullen naar verwachting op 10 december door de colleges van Gedeputeerde Staten worden vastgesteld. Belangrijk is dat de nieuwe beleidsregels juridisch haalbaar zijn. Dat wordt nu door het ministerie van LNV aan gewerkt.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  50 %
 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
Meer weer