Asbestdaken+vormen+te+groot+risico
Bedrijf in Beeld
©

Asbestdaken vormen te groot risico

Een zware hagelbui in juni 2016 maakt het voor Toon Kuipers in Leende duidelijk. Hij wilde van de asbestdaken af. De golfplaten op de oudste vleesvarkensstal en andere gebouwen op het gemengde bedrijf waren flink beschadigd. Overal lagen splinters asbest. “Je vraagt je dan toch af waar het allemaal wel niet terecht komt”, zegt Toon.

De daken hoefden niet acuut vervangen te worden, maar Kuipers wilde er toch vanaf. En op dat moment leek het er ook nog op dat asbestdaken met ingang van 2024 verboden zouden worden. Inmiddels is dat verbod er niet meer, maar niet duidelijk hoe de situatie wel is. Wel is duidelijk dat het verzekeren van gebouwen met asbestdaken een probleem kan worden. Op de LIV Venray ging Kuipers daarom op zoek naar bedrijven die het dak konden vervangen. Hij kwam bij Middendorp montage terecht vanwege de goede ervaringen van collega’s. “Een goede keuze. Ze zijn zeker niet de duurste en het werk werd heel vlot afgehandeld door de harde werkers.”

Tekst: John Lamers
Beeld: Van Assendelft fotografie

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer