Inschrijven+voor+saneringsregeling
Nieuws
©

Inschrijven voor saneringsregeling

Met ingang van 25 november is het inschrijven voor de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv) gestart. Op 15 januari 2020 moet de RVO de aanvraag binnen hebben van de varkenshouders in de regio Zuid en Oost die mee willen doen. De vergoeding voor het inleveren van de varkensrechten is in de regio Zuid 151 euro en in de regio Oost 52 euro. De vergoeding voor de stallen - waarmee de sloop moet worden bekostigd - is afhankelijk van de leeftijd van de gebouwen.

De regeling staat alleen open voor de varkenshouders in de concentratieregio’s Zuid en Oost, waar zich 84 procent van de varkensbedrijven bevindt. Op de site van RVO.nl is te zien dat een minimale geurscore van 0,4 vereist is. Hoe hoger die geurscore, hoe groter de kans dat de varkenshouder aanspraak kan maken op de subsidie. Bij deelname aan de Srv moet het varkensbedrijf op deze locatie worden gestaakt. Er mag op deze locatie geen intensieve veehouderij meer komen en de ondernemer mag ook niet op een andere locatie nieuw beginnen met een varkensbedrijf. Hij mag wel doorgaan op een andere al bestaande locatie. Alle gebouwen - tot en met de mestopslag buiten of onder de gebouwen - moeten worden gesloopt.

Voorbeeldberekening


Op de site van RVO.nl kunnen de varkenshouders een voorbeeldberekening maken, waarmee een inschatting is te maken van het totale subsidiebedrag. Dat kan door in een Excel-tabel het aantal varkensrechten in te vullen, evenals het bouwjaar en het aantal vierkante meters van de stallen.

De aanvraag voor deelname aan de saneringsregeling moet uiterlijk 15 januari 2020 binnen zijn. Het aanmelden en maken van de voorbeeldberekening kan op deze site van RVO.nl.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  2° / -2°
  90 %
 • Maandag
  2° / 0°
  90 %
 • Dinsdag
  4° / 2°
  85 %
Meer weer