LNV%2Dvisie+%27Duurzaam+en+Gezond%27+na+zomerreces
Nieuws
©

LNV-visie 'Duurzaam en Gezond' na zomerreces

LNV-minister Carola Schouten tilt haar reactie op het advies 'Duurzaam en Gezond' van de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur over het zomerreces heen. Dat stelt zij op 4 juli in haar uitstelbrief aan de Tweede Kamer.

Volgens Schouten heeft de reactie op dat advies samenhang met de LNV-visie op nieuw voedselbeleid. Ook de klimaatopgave en de inspanningen van met name de veehouderij komen daarin aan bod. De LNV-visie wordt na de zomer afgerond en naar de Tweede Kamer gezonden. Schouten hecht eraan beide stukken gezamenlijk toe te sturen.

Op 3 april is het advies 'Duurzaam en Gezond’ aangeboden bij LNV-minister Schouten en VWS-staatssecretaris Blokhuis. Centraal in dit advies staat de vraag wat er moet gebeuren om de transitie naar een duurzaam en gezond voedselsysteem te versnellen. De klimaatopgave leidt op lange termijn onvermijdelijk tot minder productieruimte voor de veehouderij en tot verandering van ons menu. De raad spitst zich in dit advies toe op dierlijke producten, omdat de productie en consumptie daarvan een belangrijke rol spelen in het klimaatprobleem en in vraagstukken rond volksgezondheid en milieu.

Ruimte voor de veehouderij

De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) wil zo spoedig mogelijk helderheid over de ruimte voor de veehouderij in 2030 en 2050. Want het toewerken naar een duurzaam consumptiepatroon zal inhouden dat er minder dierlijke eiwitten gegeten gaan worden. Ook dringt de Raad aan op het benutten van ketenpartijen bij het verduurzamen van de productie en consumptie van dierlijke en plantaardige producten. Een omslag in het Nederlandse voedselsysteem is volgens de Rli noodzakelijk.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Blogs

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer