Kinderen+interesseren+voor+agrarische+sector
Nieuws
©

Kinderen interesseren voor agrarische sector

Jong geleerd is oud gedaan, moet De Heus Voeders heben gedacht bij de lancering van de speciale site voor ‘kidzz’. Kinderen die meer willen weten over het maken van diervoeders, het leven van varkens, koeien en kippen op de boerderij kunnen daar terecht. De onderdelen voer en varkens zijn al gereed, koeien en kippen zijn nog in de maak. Er zijn veel ingrediënten te vinden voor een spreekbeurt of werkstuk.

“We vinden het belangrijk om kinderen en jongeren vroeg te interesseren en te betrekken bij de agrarische sector. We merkten dat het voor kinderen soms lastig is om een compleet en eerlijk beeld te krijgen over de sector. Het was dan ook hoog tijd kinderen een kijkje te geven in ons werkveld en de mooie sector waarin we werken. Voor ons vormde dit de aanleiding om een nieuw platform te introduceren, waar kinderen hierover van alles kunnen leren” , zegt Joost Belt, Global Director Marketing & Corporate Communicatie van De Heus Voeders.

Met grote regelmaat ontvangt De Heus verzoeken van kinderen voor informatie voor spreekbeurten. Met de speciale website speelt het bedrijf in op kinderen tussen de leeftijd van 7 en 12 jaar. Belt: “De gegeven informatie is specifiek afgestemd op het zelf maken van werkstukken en spreekbeurten. Het educatieve aspect wordt in de website uiteraard gecombineerd met grote dosis fun en plezier. Zo neemt een digitale broer Daan en zus Anna de jonge bezoekers mee in de wereld van de veehouderij en diervoeders.”

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer