HyCare+is+stap+richting+vitale+varkenshouderij
Nieuws
©

HyCare is stap richting vitale varkenshouderij

Het met 1,6 miljoen euro gevulde investeringsfonds voor het opschalen van HyCare is officieel bekrachtigd door Rabobank, MS Schippers en Van Loon Group. Deze samenwerking stelt varkenshouders in staat financiële ondersteuning te krijgen bij de overgang naar de integrale hygiëne-aanpak.

Een optimale hygiëne en hygiënemanagement is een mooie stap richting een vitale varkenshouderij, stelt René Coppens, Programmadirecteur Vitale Varkenshouderij Rabobank tijdens het verrichten van de officiële handelingen in Bladel.  “HyCare biedt voordelen voor zowel de varkenshouders als de varkens. Het is daarom een mooie stap die perfect past bij onze missie 'Growing a better world together'."
Roland van Loon, Technisch Directeur bij Van Loon Group en Mark Schippers, directeur en mede-eigenaar van MS Schippers hebben hun handtekening eveneens onder het investeringsfonds gezet. Het fonds biedt varkenshouders de mogelijkheid om onder gunstige voorwaarden investeringen te doen en die later terug te betalen. De varkenshouderijen die overstappen naar HyCare worden begeleid door MS Schippers. “Uit een eerder uitgevoerde HyCare-pilot in 2016 bij vier vleesvarkenshouders, is gebleken dat varkens in een schone leefomgeving gezonder zijn en slechts in een enkel geval antibiotica nodig is”, zegt Mark Schippers. “Ook verbetert de werk- en leefomgeving voor de varkenshouders en verzorgers enorm.”

Hoog gezondheidsniveau


Roland van Loon zegt continu te streven continu naar verbetering. “Wij willen de diergezondheid bij al onze varkenshouders de komende jaren naar een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Met dit fonds helpen wij hen daarbij. We vertrouwen erop dat een substantieel deel van de varkenshouders die hun Beter Leven-dieren aan ons leveren daarvoor warm zal lopen."

Coppens is ervan overtuigd dat intensief samenwerken in de varkensvleesprodcutieketen bijdraagt aan een vitale varkenshouderij in Nederland. “Het gebruik van medicijnen moet verder worden teruggebracht, het vlees dient van prima kwaliteit te zijn en de afstand tussen boer en burger verkleind te worden. Agrarische bedrijven worden in de toekomst mogelijk groter, maar ze dienen voor minder overlast te zorgen en ze moeten passen in de omgeving.”
De drie partijen zijn het er over eens: HyCare staat voor duurzaamheid, dierenwelzijn en een betere diergezondheid. De aanpak zal varkenshouders een beter financieel resultaat opleveren.

Primair


De 1,6 miljoen euro worden primair ingezet voor Beter Leven-varkenshouders binnen de keten van Van Loon Group. Beter Leven-varkenshouders buiten de keten die gemotiveerd zijn en interesse hebben in het concept, kunnen dit aangeven bij MS Schippers of Van Loon Group.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer