Interimwet+veedichte+gebieden+snel+naar+RvS
Nieuws
©

Interimwet veedichte gebieden snel naar RvS

De resultaten van de internetconsultatie en de bestuurlijke consultatie voor het voorstel Interimwet veedichte gebieden zijn binnen. EZ-staatsecretaris Van Dam zal uitgebreid ingaan op de 111 ingediende reacties in de Memorie van toelichting bij het wetsvoorstel. Ook schrijft hij in zijn brief aan de Tweede Kamer dat hij het wetsvoorstel zo spoedig mogelijk voor advies zal indienen bij de Raad van State. Het volgende kabinet zal bepalen wat er met het wetsvoorstel gaat gebeuren.

Het wetsvoorstel voorziet in instrumenten voor provincies om beleid te formuleren en maatregelen te nemen om de omvang van de veehouderij te beperken. Het betreft gebieden waar de kwaliteit van de leefomgeving onder druk staat door de omvang van de veehouderij. Ofwel: het cumuleren van geur, fijnstof, geluid en verkeer.

Het inwinnen van adviezen vond plaats van half april tot half juni 2017. In totaal zijn er 111 reacties op de internetconsulatie binnengekomen. Ongeveer de helft van de reacties kwam van individuele agrarisch ondernemers (74 stuks). De overige 37 reacties zijn toe te schrijven aan inbreng van (belangen)organisaties als LTO Nederland, vakbonden en NAJK. Maar ook het Interprovinciaal Overleg (IPO) en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) brachten hun zienswijzen in.

Lees hier de kamerbrief van Van Dam.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer