Burgemeester+dagje+tussen+de+varkens
Nieuws
©

Burgemeester dagje tussen de varkens

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bronckhorst gaan de boer op. Ze willen ervaren hoe dienstverlenend de gemeente is en hoe er met klanten omgegaan wordt. en natuurlijk ook om te vernemen waar ondernemers tegen aan lopen en hoe bedrijfsprocessen lopen. Hun acties delen ze op de gemeentlijke Facebookpagina.

Een onderdeel van deze werk gerelateerde praktijkuitstapjes zijn vier stagedagen van burgemeester Marianne Besselink. Door een dag stage te lopen maakt ze echt mee wat er op de werkvloer gebeurt. Ze wil zich graag laten verrassen door de verschillende takken van sport binnen de gemeentegrens. Uit een groot aantal aanmeldingen koos Besselink vier stagebedrijven.

De eerste dag (17 juli) liep ze mee op het bedrijf met zeugen en vleesvarkens van de maatschap Hakvoort-Geurts in Keijenborg. Dat is een van de circa 75 varkenshouders die actief zijn in de gemeente Bronckhorst. De gemeente besloot in de zomer van 2016 om 30.000 euro beschikbaar te stellen voor het inschakelen van gespecialiseerde coaches. Deze coaches zouden in problemen geraakte varkenshouders moeten gaan begeleiden. Ongeveer de helft van hen is met een coach aan de slag gegaan.

De reacties op het facebookbericht van de Eerste Burger van Bronckhorst zijn uitsluitend positief. ‘Stoer van onze burgemeester’, ‘Goed beestig’, ‘Wat goed’, Leuk initiatief’ en ‘Top’. Maar ook varkenshouder Erik Steegink reageerde: ‘Wij kunnen ook wel een goede vakantiehulp gebruiken’.

De burgemeester wordt ook nog stagiaire bij De Graafschap dierenartsen in Vorden, camping Dorado Beach in Olburgen en Sensire in Hoog-Keppel.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  40 %
Meer weer