Vierdaagselopers+verorberen+worsten
Nieuws
©

Vierdaagselopers verorberen worsten

Rond het middaguur waren de varkensproducten al verorberd bij de stand van de ZLTO in Wijchen, langs het wandelparcours van de Nijmeegse Vierdaagse. Net als de eieren, de zuivelproducten en snackgroenten vinden de Gelderse worst en rookworst gretig aftrek bij de meer dan 40.000 wandelaars.

Het is inmiddels het zevende jaar dat de boeren en tuinders lekkernijen uitdelen. Het idee komt van Arno Roelofs uit Wijchen. “De wandelaars lopen door het landelijk gebied en dan moet je ze ook laten genieten van de producten die we maken. De wandelaars waarderen het zeer en ieder jaar groeit het evenement. Dat is natuurlijk niet mogelijk zonder onze sponsors: Campina, Vion, Mmeggies en de boeren en tuinders zelf die bijvoorbeeld de snacktomaten en paprika’s leveren.”

De Gelderse worst en rookworst vindt dit jaar gretig aftrek. “De mensen vinden een hartig hapje kennelijk lekker met het warme weer", zegt varkenshouder Jan van Peer uit Beuningen. “Ook met de snackgroenten en zuivelproducten loopt het hard.”
Datzelfde geldt ook voor de eieren van Mmmeggies. Ze zijn net zo roze geschilderd als veel wandelaars in verband met roze woensdag. In de voorraad van 8.000 gekookte eieren is om twaalf uur al een groot gat geslagen.

De stand staat op het erf van melkveehouder Jan van Casteren vlakbij de grens van Wijchen en Beuningen. Alle lopers van alle afstanden komen langs deze plek, wat betekent dat meer dan 40.000 wandelaars passeren. De leden van de ZLTO zijn de hele dag in touw om al die wandelaars te voorzien van de lekkernijen en dorstlessers. De eerste wandelaars passeren zo rond half acht en dan loopt het door tot een uur of half drie, drie uur. En donderdag staan ze alweer met een stand in Groesbeek. Vrijdag nemen  de collega's uit de regio Cuijk het over.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer