VIC+Sterksel+gaat+door+met+lange+staarten
Nieuws
©

VIC Sterksel gaat door met lange staarten

Ook al vraagt de markt er nog niet om en zit er geen meerwaarde aan, toch gaat VIC Sterksel op beperkte schaal door met het houden van varkens met lange staarten. Theo Duteweerd, manager van VIC Sterksel dat er nog veel moet gebeuren voordat varkenshouders verantwoord kunnen stoppen met het couperen van staarten. “Want ik ben ervan overtuigd dat er een moment gaat komen dat we zullen moeten. Dichtbij of ver weg; het moment komt.”

Duteweerd doelt daarmee op de toenemende maatschappelijke en politieke druk en ook vanuit het Brusselse. Daarom vindt hij het de eigen verantwoordelijkheid van VIC Sterksel om met lange staarten door te blijven ontwikkelen. “Op die manier zijn we, als het moment van een coupeerverbod aanbreekt, zo goed mogelijk voorbereid.
De ‘lange staartenvarkens’ bij VIC Sterksel mogen niet in onderzoeken meedoen. “In eerste instantie oefenen we daarom met ongeveer 10 procent van onze dieren”, geeft Duteweerd in zijn blog aan. “VIC Sterksel wil nieuwe dingen uitproberen en daardoor de kennis over lange staarten vergroten. Het delen van kennis en ervaringen gebeurt zodra daar behoefte aan is.”

Om de ontwikkelingen in de normale bedrijfsvoering goed te volgen en vast te leggen, heeft een student van de HAS Hogeschool een intern project opgezet.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer