Vion+moderniseert+voor+groeimarkten
Nieuws
©

Vion moderniseert voor groeimarkten

Vion investeert circa 8 miljoen euro de varkensslachterij in Apeldoorn. Het geld wordt benut voor modernisering en uitbreiding van de productielocatie. Zo blijft de varkensvleesverwerker voldoen aan de hoogste certificeringseisen om mondiaal af te kunnen zetten. Met name afnemers en wetgevers in Aziatische landen stellen hoge eisen aan de kwaliteit, traceerbaarheid en certificering van vlees. “Vooral Azië is een groeimarkt, waar we veel kansen zien voor het optimaal verwaarden van de door ons verwerkte varkens”, zegt Frans Stortelder, Chief Operating Officer van de divisie Pork.

Dankzij moderne productiemethoden heeft Vion toegang tot een groot aantal markten wereldwijd. Om die positie te behouden en uit te bouwen is het volgens Stortelder cruciaal om te blijven zorgen voor de modernste productietechnieken. “Door deze investering in onze productielocatie in Apeldoorn zullen we bovendien in staat zijn efficiënter en flexibeler te gaan werken.”

De investering is bestemd voor het totale traject van de verwerking van varkensvlees. Naast een ingrijpende verbouwing van de uitbeenruimtes zal ook een nieuwe verpakkingsruimte worden ingericht. Ook komt er in de Apeldoornse locatie een nieuw koelsysteem voor karkassen.

De investering maakt deel uit van een programma uit 2014 om het aantal productielocaties in Nederland en Duitsland terug te brengen. Zo verbetert de bezettingsgraad van de bedrijven en worden overblijvende locaties gemoderniseerd en uitgebreid. Vion wil de verwerkte dieren optimaal verwaarden door het productaanbod goed af te stemmen op de vraag vanuit open markten, zoals China, Amerika, Japan, Korea en Australië.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer