Miljoen+varkens+minder
Nieuws
©

Miljoen varkens minder

Het aantal varkens in Europa is volgens de voorlopige gegevens van Eurostat met zo’n 1 miljoen dieren gedaald. Van de meeste belangrijke varkenslanden, behalve Frankrijk, zijn de cijfers bekend. In Spanje, Polen en het Verenigd Koninkrijk groeit de varkensstapel, in de andere landen daalt die.

Het land met de meeste varkens is net als vorig jaar Spanje. In 2015 groeide de varkensstapel in Spanje fors met 1,8 miljoen varkens. Het land streefde toen Duitsland voor het eerst voorbij. In 2016 is de groei flink minder dan in 2015, maar er komen nog steeds 865.000 varkens bij. Spanje heeft nu 29,23 miljoen varkens. Bijna twee miljoen meer dan Duitsland waar de varkensstapel met 381.000 varkens daalde naar 27,27 miljoen dieren.

Ook in Polen groeit de varkensstapel flink met 517.000 dieren naar 11,11 miljoen varkens. Polen haalt daarmee Nederland nog niet in, maar komt wel dichterbij. De krimp in Nederland was 572.000 varkens naar 11,88 miljoen varkens.

Enige andere stijger in het lijstje is tot nu toe het Verenigd Koninkrijk. Daar groeide de varkensstapel van 4,42 miljoen dieren naar 4,54 miljoen varkens. De vraag is nog wat er in Frankrijk met de varkensstapel gebeurt. Het land telde in 2015 nog 13,3 miljoen varkens.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

Meer weer