Risico+AVP+actief+onder+aandacht
Nieuws
©

Risico AVP actief onder aandacht

De Afrikaanse Varkenspest is in Polen nog niet onder controle. Vanwege het risico op verspreiding via vlees en vleeswaren richt de ZLTO-vakgroep Varkenshouderij en LTO Seizoensarbeid zich tot Polen en specifiek tot de Poolse medewerkers op de varkensbedrijven. AB Brabant heeft dit bericht actief verspreid onder haar medewerkers

De Afrikaanse Varkenspest is in Polen nog niet onder controle. Vanwege het risico op verspreiding via vlees en vleeswaren richt de ZLTO-vakgroep Varkenshouderij en LTO seizoensarbeid zich tot Polen en specifiek tot de Poolse medewerkers op de varkensbedrijven. AB Brabant heeft dit bericht actief verspreid onder haar medewerkers.

De brief van ZLTO-vakgroep Varkenshouderij is in het Pools en Nederlands opgesteld. De stichting KVP brengt deze brief nogmaals onder de aandacht via een persbericht. Bij AB Brabant is dit niet onopgemerkt gebleven. Wilbert Veldman van AB Brabant: “We hebben die brief via de e-mail naar al onze Poolse medewerkers gestuurd, zowel de medewerkers op de varkens- als op de rundveebedrijven. Die e-mail is uiteraard in het Pools. Dan weten we ook zeker dat de Poolse medewerkers hem lezen. Verder hebben we de brief opgehangen in onze kantoren en ook in de woningen waar we Poolse medewerkers huisvesten."

Afrikaanse Varkenspest is een uiterst besmettelijke varkensziekte met grote risico’s voor de varkens. Polen is actief bezig met het bestrijden van deze ziekte, maar er zijn nog steeds nieuwe uitbraken. Verspreiding kan op allerlei manieren, via varkens en wilde zwijnen, transport en de mens, maar vooral vlees en vleeswaren.

Daarom roept ZLTO Poolse medewerkers op om goed te letten op de hygiëne, maar vooral ook om geen eten en drinken mee te nemen uit Polen. Het is in het belang van de Nederlandse, Poolse en Europese boeren om ervoor te zorgen dat deze ziekte zich niet nog verder verspreid.

Lees hier de brief van ZLTO.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 16°
  50 %
Meer weer