EZ+onderzoekt+verlaging+keuringskosten
Nieuws
©

EZ onderzoekt verlaging keuringskosten

EZ-Staatssecretaris Van Dam gaat de keuring van varkens onder de loep nemen. Hij geeft aan de mogelijkheden te onderzoeken van een verlaging van de keuringskosten en een andere keuringssystematiek.

EZ-Staatssecretaris Van Dam gaat de keuring van varkens onder de loep nemen. Hij geeft aan de mogelijkheden te onderzoeken van een verlaging van de keuringskosten. Daarnaast laat hij uitzoeken of een efficiëntere uitvoering van keuringen is op te zetten. Een keuringssystematiek welke past binnen de Europese regelgeving en binnen het ketenkwaliteitssysteem Holland Varken.

Eerst moet het ketenkwaliteitssysteem Holland Varken dit jaar door het bedrijfsleven worden doorgevoerd. Als dat goed werkt en een geborgd ketenkwaliteitssysteem oplevert, kunnen de procedures van keuringen en inspecties mogelijk op een andere en goedkopere wijze worden ingericht. EZ geeft aan dat gegevens van private kwaliteitssystemen en private certificering benut worden bij het effectief en efficiënt inrichten van risicogebaseerd toezicht door NVWA.

Dat meldt de EZ-Staatssecretaris na vragen vanuit de Tweede Kamer.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer