Rotink+houdt+bijna+elke+levende+big+erbij
Nieuws
©

Rotink houdt bijna elke levende big erbij

Door intensieve zorg kan Rik Rotink uit Aalten de uitval van biggen in de kraamstal beperken tot slechts 5 procent. Hierdoor kan hij met zijn bedrijf van duizend zeugen op jaarbasis 35.000 biggen spenen, vertelt hij op de site van SUS.

Varkenshouder Rik Rotink uit Aalten, die een zichtstal bezit, brengt zijn bedrijf en werkwijze ook op meerdere manieren onder de aandacht. Dat doet hij ook over de landsgrens in Duitsland. Op de site van SUS deelt hij informatie in een bedrijfsreportage.

Hij geeft onder meer aan dat hij met bedrijf met duizend zeugen gemiddeld 35 biggen speent per zeug per jaar. Dat hoge aantal is onder meer toe te schrijven aan de zeer beperkte uitval van biggen in de kraamstal. Hij kan met intensieve zorg de uitval tot spenen beperken tot 5 procent. Tijdens het werpen wordt er ook door Rotink zelf toezicht gehouden op het werpproces.

Bekijk hier de beeldreportage (Duits).

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer