Fokker+Achterhoeks+Heldervarken+zoekt+koper
Nieuws
©

Fokker Achterhoeks Heldervarken zoekt koper

De boodschap Dick en Berdy Sloetjes op hun eigen website is niet zo leuk: Eko Boerderij 't Helder in Winterswijk staat te koop. Zij fokten het Achterhoeks Heldervarken speciaal voor het smeuïge en mals vlees met echte vleessmaak. Varkensvlees met weinig tot zeer weinig dripverlies en een unieke stevige bite.

De boodschap Dick en Berdy Sloetjes op hun eigen website is niet zo leuk: Eko Boerderij 't Helder in Winterswijk staat te koop. Zij fokten het Achterhoeks Heldervarken speciaal voor het smeuïge en malse vlees met echte vleessmaak. Varkensvlees met weinig tot zeer weinig dripverlies en een unieke stevige bite.

Beperkingen vanuit de provincie staan een geleidelijke bedrijfsovername door hun schoonzoon Tom in de weg. Het plan om het biologische vleeskippenbedrijf (Kemper kip) voort te zetten en uit te breiden is van de baan. Ook hun gezamenlijke plannen om deels mee te blijven werken op de varkens- en akkerbouwboerderij is dus van de baan.

Daarom is op 7 september bekend gemaakt dat ze hun bedrijf te koop zetten en de brochure van een makelaar eraan zit te komen.

Sloetjes zijn streven is een koper te vinden, welke gaat voor het totale ‘kringloopronde’ systeem. Het uitgangspunt is zoveel mogelijk de natuurlijke eigenschappen van de biggen en het varken de ruimte te geven. Dit betekent ligbedden voor biggen, nagebootst struikgewas, veel speel- en wroetgelegenheid in het stro en de dieren een binnen en buiten geven.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer