ITB+Climate+keert+terug+naar+Nederlandse+roots
Nieuws
© ITB

ITB Climate keert terug naar Nederlandse roots

Alle aandelen van ITB Climate zijn weer terug bij een van de grondleggers van het bedrijf in het Brabantse Boxmeer. Het merendeel van de aandelen was sinds 2016 in handen van Chinese investeerders. Om meer focus op de agrarische sectoren te kunnen houden, is het aandelenpakket van de Chinese investeringspartij teruggekocht.

Het Brabantse bedrijf hervindt op deze manier haar roots. ITB Climate legt zich toe op klimaattechniek, luchtbehandeling en warmteterugwinning. Door volledig Nederlands zeggenschap kan het familiebedrijf zich meer richten op innovatie, duurzaamheid, energiebesparing en gunstige terugverdientijden.

Binnen de agrarische sectoren richt ITB zich op de intensieve veehouderij en de tuinbouw in gebieden waar ook koude perioden voorkomen. Ze investeren in het ontwikkelen van slimme klimaattechnieken voor stallen, tuinbouwkassen en industrieën. Zo kan warmte van productiedieren worden benut voor het creëren van een gezonder leefklimaat in de stallen. Dit maakt de productie efficiënter waardoor de terugverdientijd van zo’n investering korter wordt.

Bij het reinigen van lucht werkt het bedrijf samen met partijen die daarin gespecialiseerd zijn. Zo werkt ITB aan duurzamere productiesystemen die beter zijn voor de mensen, het vee en de natuur.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer